“El espejo humano” Sección Oficial de Trash Film Festival (Croacia).


“El espejo humano” forma parte de la Sección Oficial del 9º Festival Internacional Trash Film Festival, que se lleva a cabo del 10 al 13 de Septiembre del 2014 en Varaždin (Croacia). La proyección se lleva a cabo el 11 de Septiembre a las 20:00h.
 

TRASH FILM FESTIVAL El espejo humano Marc Nadal

TRASH FILM FESTIVAL El espejo humano Marc Nadal


Legendarna Ella te kultni Let 3 i Električni Orgazam bit će glavne zvijezde 9. Trash film festivala koji će u Varaždinu biti održan od 10. do 13. rujna. Svečanu ceremoniju otvorenja i još svečaniju dodjelu festivalskih nagrada “Zlatnih motorki” za koje se ove godine bori rekordnih 222 filma iz cijelog svijeta, vodit će pak neponovljivi Duško Ćurlić.
 
Udruga Trash ove je godine pripremila uistinu spektakularan 9. Trash film festival koji će svi ljubitelji trash umjetnosti sigurno pamtiti godinama. Festival posvećen amaterskim filmašima trajati će rekordnih četiri dana, od 10. do 13. rujna.
 
Tema festivala ove je godine ratni film, s posebnim naglaskom na I. Svjetski rat budući da se ove godine obilježava 100. godišnjica početka Velikog rata, što se, kao što su iz Udruge Trash i najavljivali, pokazalo kao vrlo zahvalna tema za filmaše. Na natječaj festivala prijavljeno je naime rekordnih 222 filma, pa selektor festivala sada ima težak zadatak odabrati one koji najviše slave filmsku umjetnost. Amaterski filmaši iz cijelog svijeta, među njima i oni iz dalekih destinacija kao što su Argentina, Bangladeš, Tajland i Koprivnica, sada moraju čekati njegovu odluku.
 
TRASH FILM FESTIVAL Mapa

TRASH FILM FESTIVAL Mapa


Sam festival počet će u srijedu, 10. rujna, svečanom ceremonijom otvorenja na glavnom varaždinskom trgu gdje će biti održan glamurozni glazbeno-scenski spektakl koji će voditi neponovljivi Duško Ćurlić, a u sklopu kojeg će zvijezde prošetati crvenim tepihom te će atmosferu zapaliti kultni riječki Let 3, bend koji već desetljećima s velikim ponosom slavi trash umjetnost.
 
Dan kasnije počet će prikazivanje filmova koji će se boriti za festivalske nagrade u Kinu Galerija gdje će biti održano i sjajno predavanje hrvatskog publicista, novinara, pisca i glazbenika Anđela Jurkasa na temu “Trash u glazbi”, a u večernjim satima na varaždinskom Korzu nastupit će legendarna Ella.
 
Trećeg dana festivala, u petak, očekuje nas pak, uz prikaz filmova, koncert zagrebačkog D Elvisa predvođenog poznatim kazališnim redateljem, DJ-em i nadasve trasherom u duši Mariom Kovačem te veliki trash party u atriju varaždinskog Starog grada, najboljeg mjesta za okupljanje zombija, vještica, vukodlaka i ostalih sličnih beštija.

 

TRASH FILM FESTIVAL Seleccion Oficial

TRASH FILM FESTIVAL Seleccion Oficial


 
Posljednjeg dana festivala u subotu očekuje nas pak svečano zatvaranje festivala uz dodjelu festivalskih nagrada “Zlatnih motorki”. O dobitnicima odlučivati će stručni žiri u kojem su snimatelj Mirko Pivčević, glumac Frane Perišin i frontman TBF-a Saša Antić. “Zlatne motorke” bit će dodijeljene u četiri kategorije, za najbolji akcijski, borilački, SF i horror film, a jednu Zlatnu motorku dodijeliti će tradicionalno festivalska publika.
 
Nakon što budu dodijeljene festivalske nagrade, na završnom koncertu nastupiti će kućni bendovi Trash film festivala The Fakin Lajsne te Chubaka, Chetri Chudaka i Chubakina Baka, s festival će svojim nastupom završiti beogradski Električni Orgazam.
 
No, to nije sve. U sklopu festivala bit će održan i popularni Zombie walk. Zainteresirani posjetitelji koje ćemo odabrati na našim društvenim mrežama i na našem webu moći će sudjelovati u akciji kao šminkeri i kao modeli, a samu akciju voditi će poznati majstor filmske maskeMiroslav Lakobrija, čovjek koji je zaslužan za odlične filmske maske u filmovima “Zona mrtvih”, “Sveti Đorđe ubija aždahu” i “Srpski film”.
 
EL ESPEJO HUMANO TRAILER
Basado en una historia real. Una joven de 17 años con problemas de sociabilidad vive sin apenas contacto con el exterior, encerrada en casa contempla cada día las crueldades anunciadas en las noticias y su mente se va acercando cada vez más a la peligrosa forma de ser de la sociedad.
 

 Copyright © 2009 Marc Nadal. All rights reserved.