“La pérdida del cuerpo” Sección Oficial de la XVII Edición del Festival de Cine y Derechos Humanos de Barcelona.






La pérdida del cuerpo” forma parte de la Sección Oficial de la XVII Edición del Festival de Cine y Derechos Humanos de Barcelona, que dará inicio el 1 de Diciembre del 2020 de forma hibrida en Barcelona, y dará paso después a las muestras internacionales.
 
festival-de-cine-y-derechos-humanos-de-barcelona-marc-nadal-la-perdida-del-cuerpo-4El festival se planteará de forma hibrida debido a la situación excepcional que estamos viviendo actualmente. Varias proyecciones se harñan en formato online mientras que otras actividades se haran en persona. El grueso del Festival de Cine y Derechos Humanos de Barcelona tendrá lugar online, en nuestra web, cuyo inicio será el 1 de diciembre aunque también llevaremos a cabo las actividades presenciales vinculadas al festival. Esto posibilita alargar también tanto el tiempo de exhibición como la duración del Festival en sí mismo durante varios meses. Hemos decidido llevarlo a cabo de esta forma para dar espacio y tiempo suficientes a todos a disfrutarlo más, en lugar de concentrar nuestro extenso programa en solo 10 días.
 
festival-de-cine-y-derechos-humanos-de-barcelona-marc-nadal-la-perdida-del-cuerpo-2El Festival de Cinema i Drets Humans de Barcelona és el festival independent més antic de tot el país, en matèria de drets humans.
En el seu gènere específic de Festivals de Cinema i Drets Humans i amb les mateixes característiques està dins dels 10 més antics del món, amb un respecte internacional en el seu àmbit específic, pel seu compromís i per la seva consolidada i extensa programació.
 
festival-de-cine-y-derechos-humanos-de-barcelona-marc-nadal-la-perdida-del-cuerpo-1
La tasca del Festival ha estat nomenada durant dos anys consecutius per l’entitat ICCAR (Coalició Internacional de Ciutats Inclusives i Sostenibles) de la UNESCO com un referent de bones pràctiques en drets humans. Nomenament que va recaure per l’entitat de l’UNESCO a Barcelona per la celebració del Festival a la ciutat.
 
El seu objectiu és fomentar la Declaració Universal dels Drets Humans i els seus valors humanistes i fraternals mitjançant el cinema i la cultura.
El Festival de Cinema i Drets Humans de Barcelona s’esforça a incloure treballs cinematogràfics de qualitat que fomentin la mirada informada de l’espectador sobre realitats complexes.
 
festival-de-cine-y-derechos-humanos-de-barcelona-marc-nadal-la-perdida-del-cuerpo-3
Per això, la programació cinematogràfica es complementa amb un conjunt d’activitats paral·leles i de debats oberts entre cineastes, activistes i ciutadans, tot generant espais de reflexió sobre els Drets Humans, mediambientals i la cultura de la pau.
 
El Festival de Cinema i Drets Humans de Barcelona busca, any rere any, ampliar els seus àmbits d’acció i trobar noves formes de participació ciutadana, en col·laboració amb entitats i organismes que treballen pels drets humans. N’és un bon exemple les mostres itinerants de pel·lícules que, en col·laboració amb l’AECID, el Festival facilita a més de 30 països.
 
El Festival ha convidat i premiat al llarg dels anys a personalitats del nivell de Julian Assange, Uri Davis, Amy Goodman, Christian Felber, Madeleine Rees ( Alt comissionat dels Drets Humans a l ONU), Jamila Raqib, Ada Colau, Javier Sicilia, Wassyla Tamzali, entre molts altres.
 
LA PÉRDIDA DEL CUERPO, largometraje documental sobre la esclerosis múltiple.
Realizado con el apoyo de la compañía BIOCAD.
Director: Marc Nadal.
Duración: 90 min.
País: Rusia.
Género: Documental.
 

 



Copyright © 2009 Marc Nadal. All rights reserved.